Kennedy Space Center (NASA)

Adresse:
Kennedy Space Center Visitor Complex
SR 405
Kennedy Space Center, FL 32899
Telefon: +1 321-452-2121
eller 28o31’34.10″N og 80o40’45.12″W. på din GPS-navigation

Nasa - Kennedy Space Center Priser på entre:
Voksne: 50$
Børn: 40$ (for 3-11 årige)
Parkering: 10$ (Helt oppe ved indgangen til centeret)

Billetter kan købes ved indgangen, eller online på centerets hjemmeside: https://www.kennedyspacecenter.com/tickets.aspx

Man har også mulighed for at spare op til 55% på entre til 45 forskellige forlystelser i Orlando-området med en Go Orlando Kort – Læs mere her

John F. Kennedy Space Center startede i 1962, og er NASA’s affyringskompleks ved Cape Canaveral på østkysten af Florida, kun en times kørsel fra Orlando.

Hvis man gerne vil bruge mere end en enkelt dag herude, ligger der flere hoteller tæt på centeret.
Se priser på hoteller ved Kennedy Space Center her

Hele centeret dækker et område på hele 567 km2, og er altså næsten på størrelse med Bornholm.

I begyndelsen hed centeret Launch Operations Center, men i 1963 blev centeret omdøbt og opkaldt efter USA’s afdøde præsident John F. Kennedy.

Man kan sagtens bruge en hel dag herude, hvis man ønsker en pause for de andre store forlystelser i Orlando, som f.eks. Universal, og Disney-parkerne.

Alt i alt en super positiv oplevelse at besøge centeret, både for børn og voksne. Både at læse om de forskellige missioner, og opleve de forskellige attraktioner.

Jeg har læst andre steder, at det er en god ide, at tage sit pas med derud, da noget af det foregår i militært område, hvor pas kræves af udlændinge. Dog har jeg på mine besøg ikke haft brug for det.

Kennedy Space Center Visitor Complex er en populær turistattraktion, og parken, hvor turister kan komme ind.

Centret har en 1:1 kopi af rumfærgen, kaldet Explorer, foruden en lang række af andre rumfartøjer, månebiler, landingsmoduler osv.

Besøgscenteret rummer bl.a. 2 iMAX biografer, og der er guidede busture, hvor du kommer helt tæt på affyringsramperne, der i dag tæller 25 stk. Centeret er beliggende i et fredet naturreservat, hvor du normalt vil se masser af dyreliv. Du kan fra bussens vinduer bl.a. opleve alligatorer langs vejen, pelikaner, ørne, og mange andre dyr.

Nasa_1

Der vil også være mulighed for at opleve ægte opsendelses kontrolcentre, og se rigtige astronauter.

De ca. 2 timer lange busture, slutter ved Apollo / Saturn V center, hvor man kan opleve en kopi af Saturn V-raketten, som bragte amerikanerne til månen.

Oplev også den 160 meter høje montagehal, der blev bygget til apollo-projektet, og senere hen anvendt til rumfærgerne. Vehicle Assembly Building (VAB)-samlehallen er i dag en af de største bygninger i verden, med en volumen 3.664.883 kubikmeter.

Vehicle Assembly Building

Vehicle Assembly Building

En anden spændende forlystelse inde ved centeret er Shuttle Launch Experience , hvor du på egen krop kan opleve hvordan et opsendelse foregår. Du vil føle g-påvirkningen, hvor du sendes afsted med 28.000 km/timen. NASA astronauter kalder denne forlystelse det næst bedste ting, efter en rigtig opsendelse.

Nasa_dragt

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>