Ocean Drive

 

Man har ikke besøgt Miami Beach, uden man har besøgt Ocean Drive.
Den 2,1 km lange gade, med de kendte hoteller i Art Deco-stilen som man kender fra utallige billeder, og postkort.

Beliggende i Art Deco Historic District med pastelfarvede bygninger i art deco-stil fra 20’erne. Her finder vi legendariske hoteller som Colony Hotel, Clevelander.

Her er fyldt med restauranter, små fortovscafeer, og natklubber. Men for at opleve den rigtige stemning, skal besøget foregå om aftenen. Prøv af de af gode restauranter, eller nyd en af de store frozen margaritas som bliver solgt her. Priserne er dog lidt højere en andre steder i Miami. Og en stor cocktail koster ca. 10$, og tæller nok også for 5 genstande på en dansk skala. Det er også her at folk kommer for at blive set, og har personligt se flere kendisser her.

Ocean Drive - Miami Beach

Ocean Drive – Miami Beach

Langs Ocean Drive holder der også flere flotte amerikanske biler, som man normalt vil få en til at tænke på Cuba.

Ocean Drive blev udødeliggjort i 80’erne efter at have medvirket i flere afsnit af den kendte serie Miami Vice. Men dokumentarene ”Cocaine Cowboys I+II” kan absolut også anbefales – hvor meget af dem foregår i Miami Beach, og området ved Ocean Drive.

Selve centrum af Ocean Drive, starter ca. ved 5th Street, og slutter ved 15th Street. Hvis I kommer helt ned til 5th Street, så kan morgenmaden anbefales på de lille spisested ”Fresh on 5th” anbefales, som er beliggende lige på hjørnet af 5th Street. Her serveres også friske sandwichs, og smoothies.

Om dagen er broadwayen fyldt med motionister, og folk som spiller volleyball på banerne helt ned til den kendte strand.

Det kan være svært at finde parkering direkte på gaden, så benyt en af de mange betale p-pladser/p-huse ved Collins Ave. / Washington Ave. lige bag ved. Ellers har flere af stederne også valet-parkring.

Versace’s hus
Det var også på denne vej at den verdensberømte designer Gianni Versace, blev myrdet foran sig hjem i 1997. Huset som var kendt som ”Versace Mansion” / ”Amsterdam Palace” blev i 2000 solgt, og fungerer i dag for et eksklusiv klub & 5-stjernet hotel, med værelsespriser fra 1.200$ – 4.000$ pr. nat.
Man finder huset her: 1116 Ocean Drive, Miami Beach

 

Sightseeing
Er man interesseret i en guidet tur, findes der både turer til fods, samt rundture med bus.
Vi har før lejet cykler her, og selv taget på rundtur på South Beach. Der er opstillede anlæg, hvor man kan leje cykler på timebasis. Disse anlæg står over det meste af Miami Beach, og man betaler blot med sin kreditkort, og afleverer cyklen i et af de opstillede anlæg, hvorefter prisen trækkes på kortet. En god ide er at tage et af de stå kort med sig når man lejer cykel. Her er alle cykel-anlæggene tegnet ind på.
Der er desuden oplyst promenade langs meget af Miami Beach, hvor man kan cykle i ro og mag, på små stier direkte ned til stranden.

I bladet Ocean Drive Magazine, som ligger på mange af hotellerne, vil I desuden kunne findes info om events, og anden information.
Ellers kan bladets besøges her

Art Deco Welcome Center er beliggende på Ocean Drive, og er den lokale turistinformation, hvor du kan få hjælp til at booke ture, hotel, eller hvis du blot har brug for et kort eller en brochure.

Du kan Visitor Centereret her:
1001 Ocean Drive, Miami Beach  Fl (10th Street & Ocean)

 

1 Comment

  1. Pingback: Ocean Drive - den verdenskendte gade - VisitFlorida.dk

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>