Pas & visumregler ved indrejse

Det kan lyde besværligt med alle de forskellige formularer som skal udfyldes, når rejsemålet hedder USA. Men det er faktisk rimelig lige til. Dog kan nogle af spørgsmålene ved ESTA’en drille lidt. Så bare giv dig god tid.

Her på siden kan du læse lidt om de forskellige formularer, og krav.
En anden vigtig ting, er at I skal kende adresse på det første sted i overnatter, som skal oplyses til flyselskabet. Enten når I bestiller billetten, via selskabets hjemmeside, eller i lufthavnen når I skal checke ind.

Adressen på første overnatning, skal også bruges når I udfylder tolddokumentet I-94 Custom From i flyveren

Alle som rejser til USA, skal udfylde en elektronisk indrejsetilladelse. (ESTA)

Som dansk statsborger som skal på ferie, eller forretningsrejse i USA, kan du som udgangspunkt godt rejse ind, og blive i landet i op til 90 dage på den såkaldte VISA Waiver-ordning.

Du skal blot opfylde følgende betingelser:

  • Du opholder dig i landet i max 90 dage
  • Du har en returbillet, eller en bekræftet billet til en destination uden for Nordamerika, eller caribian.
  • Du har et gyldigt pas (gælder også børn), og passet skal være maskinlæsbar.
  • At du udfylder de 3 formularer (ESTA, Secure Flight, samt APIS)

Info om ESTA

Siden starten af 2008, har det været sådan at alle danske statsborgere, skal udfylde en ESTA registrering. Den udfyldes elektronisk på nettet – dog senest 72 timer inden afrejse. Det er dit eget ansvar at den udfyldes korrekt.
ESTA er ingen garanti for indrejse i USA, men tjener kun som tilladelse til at flyve til USA.

Er du ikke dansk statsborger, skal du checke enten ved ambassaden, eller konsulatet.

Registreringen erstatter den grønne blanket, som tidligere blev udleveret på flyet.

Hvis du blot er på mellemrejse, og gør transit i USA, skal du stadig udfylde ESTA.

ESTA registreringen gælder i op til 2 år (eller til man evt. får et nyt pas). Dog skal evt. oplysninger om fly osv. opdateres ved en evt. anden rejse. Ved en evt. opdatering vil der ikke blive opkrævet gebyr igen.

Selve ESTA registreringen koster 14 USD, som betales online. Gebyret skal betales med kreditkort. MasterCard, American Express, VISA og Discover kan anvendes.

Bemærk at hvis man f.eks. laver  en Google-søgning, vil der forekomme flere  forskellige sider som tilbyder ESTA. Dette er dog oftest blot sider, hvor firmaet bag udfylder registreringen for jer (og tager sig betalt for det) Så den eneste officielle side som skal bruges er denne:

https://esta.cbp.dhs.gov

Når du har udfyldt ESTA’en, kan du normalt logge ind bagefter og kontrollere hvor langt de er i behandlingen af din indrejsetilladelse. Personligt har jeg flere gange forsøgt, lige efter jeg har tastet det hele ind, og heldigvis været godkendt med det samme.

Info om Secure Flight
TSA (Transportation Security Administration) kræver navn, køn og fødselsdato på passagerne i forbindelse med din bestilling af rejse til/fra USA. Hvis du bestiller via rejsebureau udfylder de normalt denne.

Info om APIS (Advanced Passenger Information System)

Pga. sikkerhedshensyn skal alle flyselskaber indsamle bestemte oplysninger – som f.eks nationalitet samt adresse under opholdet i USA – om alle passagerer, der rejser til/fra og via USA. Flyselskaberne skal have informationerne ved check-in, men du kan lette dit check-in ved at give oplysningerne på forhånd. Du kan normalt registrere dine APIS oplysninger på dit flyselskabs egen hjemmeside, så du slipper for at skulle gøre det i lufthavnen.

Specielt for krydstogtrejsende

Bemærk at visse krydstogsrederier kræver, at passet er gyldigt i op til 6 måneder. Udover rejsens varighed.

Krav til pas

Passet skal være gyldigt i hele den periode som du opholder dig i USA. Det skal desuden være maskinlæsbar (Den model som er lamineret med billede, og en masse tal i buden. De nye pas herhjemme benytter desuden chip, men det er endnu ikke et krav i USA.

Alle børn som rejser med ind i USA, skal have deres eget pas (uanset alder). Det gælder ikke som før, at børnene blot var indskrevet i forældrenes pas.

Bestilling af pas foregår i dag hos kommunens borgerservice. Og du kan bestille passet hos alle de forskellige borgerservice-kontorer rundt i landet – så det behøver ikke være hos den bopælskommune.

Priser på pas: (Kilde Politi.dk)
0 til 11 år: 115 kr.
12 til 17 år: 141 kr.
18 til 64 år: 626 kr.
65 år og derover: 376 kr.

Rejser med børn

Rejser du med f.eks. barnebarn, eller andre under 18, som ikke er dit eget barn, eller ikke har samme efternavn som forældrene, skal I inden i tager afsted have en særlig tilladelse.
Læs mere her:
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/268/session/L3NpZC9sakRCQnVwbA%3D%3D

Har du Spørgsmål omkring  visum til USA kan I kontakte  US Visa Information Center tlf. 89 88 75 55, e-mail: support-denmark@ustraveldocs.com eller besøg www.ustraveldocs.com

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>